Ensimmäinen keikka reppumiehenä osa 3

Johtaja sanoi, että minun pitäisi olla maanantaina Kokkolassa, jonne Varkautelaiset rakensivat uutta kattilaa. Oltiin torstaissa ja minulla oli kahden viikon irtisanomisaika.

”Rane” kertoi kuitenkin, ettei se ole este, vaan jos minulta pidätetään kahden viikon palkka, niin hän maksaa siitä puolet ja minun tappiokseni jäisi vain viikon palkka.

ja toisella heistä on kuplawolkkari ja siihen mahtuisimme kaikki ja vaikka pari kolme muutakin tarpeen vaatiessa.

Johtaja sanoi, että emme tarvinneet paljon työkaluja ja tarvikkeita, koska hitsauspuikot ja muut tulisivat Varkauden firmalta. Hitsauskoneet ja maskit ja myös kaukosäätäjät tulisivat hänen kauttaan. Hitsauspuikkoja johtaja kehotti mahdollisuuksien mukaan laittamaan pakkiin, ne kun ovat kallista tavaraa.

Seuraavana päivänä sanoin heti aamulla, että olin lähdössä talosta pois ja esitin, että kertyneet kesälomani kävisi irtisanomisajasta. Esimieheni ei ensin sanonut oikein mitään vaan läksi konttorille ohjeita ylemmiltä saadakseen.

Kohta hän tuli ja ilmoitti, että ei se niin mene kun mistään loma-ajasta ei ole sovittu. Kahden viikon palkka lähtee jos en irtisanomisaikaa noudattaisi..