Rautakourien työtä ja eloa maailmalla 6

Pyörillä liikkuvia lasteja ei tunnettu lainkaan siihen aikaan vaan lastit purettiin ja lastattiin laivan omilla vinsseillä tai satamanostureilla. laivassa Ruumien luukut olivat pieniä ja lastit täytyi ahtaa molemmissa vaiheissa sivuille, että pituussuunnassa.

Modernit tehokkaat konttilaivat perä- ja keulaportteineen, merikonttitekniikoineen tekivät vasta tuloaan. Näin oli loppujen lopuksi parempi, ehti tutustua eri maiden kulttuureihin paremmin kiireettä.

Vanhassa Actiniassa ei ollut saunaa, joten merimiespappi vei meitä usein saunomaan vanhalla Volksvagen- pakettiautolla merimieskirkolle. Saimme samalla lukea sanoma-, aikakauslehtiä, viikonkin vanha lehti tuntui tuoreelta siihen aikaan.

Myös tuore pulla maistui hyvinkin meille kaikille kahvin tai teen lisukkeena. Buenosairesissa kelpasikin saunan jälkeen lähteä kaupungille rentoutumaan posket punoittaen.

Lähes kahdeksankymmentä luvun alkuun saakka Suomikuvan antaminen maailmalla ruohonjuuritasolla päiväntasaajan alapuolella oli aikalailla merimiesten varassa.