Työmatka Tallinnaan osa 4

Jukka ei ollut voinut muuta, kuin myönnellä. Nöyryys ei kuitenkaan pelastanut, vaan sakkoa oli tullut miltei tonni.

Hysteerisenä Jukka oli ojentanut kuvat konttorilla eikä saanut pidettyä tapahtunutta sisällään vaan älähti:

Laiva saapui Tallinnan satamaan. Miehet menivät autokannelle hyvissä ajoin ja olivat lavallisessa pakettiautossa odottamassa autokannen purkamista.

Lavalla oli tavaraa ja papereiden kanssa tullissa kului aikaa. Itse kuormaa tulli ei vaivautunut tarkastamaan. Eikä lavalla mitään kiinnostavaa ollutkaan. Siellä oli vain hitsauskoneita ja käsityökaluja.

Tullista selvittiin ja Uolevi ohjasi auton kohti kaupungin keskustaa.

Kaupungin toisella puolella oli suuri järvi, josta Tallinnan vesilaitos otti vettä. Tämän järven läheisyydessä oli työkohteemme. Aivan työmaan vieressä oli varuskunta ja Venäjän vallan aikainen sotilashautausmaan.

Ihmeissään tulijat katselivat rakennusta ja ympäristöä. Yleisnäkymä oli hyvin masentava. Pihassa oli kontteja ja parakkeja. Vartija koiransa kanssa oli liikkeellä. Pistooli roikkui miehen kupeella nahkakotelossa. Uolevi kertoi, että työmaalla oli ympäri vuorokauden vartiointi. Silti oli paljon tavaraa hävinnyt.

Työkalupakit oli kahlittu kettingillä seinään. Metallikonteissa säilytettiin kaikki hiukankin arvokkaampi tavara. Metallivarkaudet kun olivat vapautuneen Viron arkipäivää.