Myöskään komennustöissä ei aina selvitty ilman työtaistelua, jotka koskivat yleensä sen työmaalla olevia ongelmia. Näin kävi myös Kaskisessa lähinnä sinne rakennettavaan massakeittämöä rakennettaessa. Keittämöön tulee paljon haponkestävää putkistoa, joissa on yleensä paljon paksuseinäisiä putkia. Työmaa alkoi valmistua ja valmistumisen aikataulu yleensä myös Kaskisissa tuntui taas loppuvan kesken.

 

Sellukeittämön putkistot olivat lähes kaikki paikoillaan, mutta hitsattavia saumoja oli paljon johtuen putkien seinämän paksuudesta. Työnjohtajat tarjosivat lopuista töistä urakkaa johon kuuluisi, että työt tehdään viikonloppuna pitkinä päivinä.

Urakka neuvoteltiin, mutta ei päästy sopimukseen vaan lähdettiin normaalille viikonloppuvapaalle kotiin.

Työkohteeseen palattuani koin pienoisen järkytyksen. Hitsauskaapelit olivat niin sekaisin toistensa ympärillä ja näytti siltä kuin olisi iso hämähäkki yrittänyt kutoa niistä verkkoa.

Työkaluja lojui pitkin työmaata, nostotaljoja roikkui putkissa kiinni. Katsellessani hitsaussaumoja, joita oli hitsattu viikonloppuna, koin ammatillisesti itseni loukatuksi. Työmaalle oli tilattu valmiiksi saumojen röntgenkuvaaja, koska hitsattuja saumoja on paljon valmiina.

Tarkastajan saapuessa paikalle ja hänen aikansa katsellessa viikonloppuna hitsattuja saumoja, hän kieltäytyi kuvaamasta niitä pelkän ulkonäön perusteella. Saumat olivat tosi törkeitä. Myöhemmin kun joudumme niitä korjaamaan, olivat ne huokosia täynnä.

Ei selvinnyt jälkeenpäin ketkä työt oli viikonloppuna tehneet, ulkopuoliset rikkurit tai työnjohtajat itse. Niiden korjauksesta johtuen työmaan valmistuminen siirtyi noin kahdella viikolla. Ps: ei onnistunut paikallinen sopiminen, eikä työmaa valmistunut ajallaan.