Kustannussyistä jo vuosien ajan huoltoja ja pienempiä projekteja ovat työntekijät suorittaneet yksin tai ryhmissä ilman esimiehiä kielitaidon ollessa riittävä, tämän mahdollistaa ainoastaan korkean ammattiosaamisen hallinta, sekä korkea itseluottamus.

USA:ssa, Kiinassa, yleensä Aasiassa, Etelä-Amerikassa osin Euroopassakin paikalliset työntekijät juoksuttavat tiuhaan bosseja tarkastamaan onko oikein ja hyvin tehty, voiko jatkaa eteenpäin asennuksissa. Asia on henkilökohtaisesti todettu usein. Suomalainen komennus nainen ja mies eivät turhaan pomoja juoksuttele, vaan projektit etenevät jouheasti, ongelmat ratkaistaan pääosin itsenäisesti mikäli niitä ilmenee.

Suomalaisen komennusnaisen ja -miehen ei tarvitse koskaan kyseenalaistaa osaamistaan ja aikaan saannostaan töitä tehdessään saiteilla missään maanosassa tai valtiossa. Suomalaisen työntekijän ammattitaito itsenäisen tekemiskykyineen, ongelmanratkaisutaitoineen ovat huippuluokkaa kaikilla osa-alueilla, verrattuna minkä tahansa valtion ammattikollegoihin.

Kotiinpaluut olivat aina mieleisiä luonnollisesti, etenkin kun lapset olivat pieniä. Toki kotiinpaluuta odotti myös vaimon kanssa kahdestaankin kotia pitäessä lasten eläessä jo omillaan kodista itsenäistyneinä.

Muistan eräänkin kerran kun palailin parin kuukauden työmatkalta kotiin yölennolla kesäisenä aamuyönä Helsinki-Vantaalle.

Siirtyessä lentokenttäbussiin aistin oikein suomalaisen havumetsien tuoksun kun vedin henkeä paineistetussa koneesta ulos päästyäni.Tuli tunne, että Suomalainen luontokin toivottaa tervetulleeksi kotiin palaavan komennusmiehen heti kotimaan kamaralle astuessaan.

Teräsmiehet maailmalla-kirjoituskilpailu 2015 – 2016, järjestäjinä BP Asennus Oy, Metallityöväen Liitto, SKS Teksti: Juha Kaasinen Piirros: Kari Sihvonen, Copyright 2017

[social_warfare]