Edelleen haalasimme kaikki raskaat ja kevyet komponentit konetasolle ajossa olevan pian purettavan pituusleikkurin läheistölle puolentoista viikon aikana. Teimme 8 tunnin päiviä ja viikonloppu oli vapaa. Sitten tuli  lisää kollegoita ja alkoivat 12 tuntiset työvuorot kahdessa vuorossa. Porukassamme oli vientiasentajaksi opiskellut ylioppilaspohjainen nuorehko nainen. Hän hallitsi ranskankielen lisäksi useita vieraita kieliä.

Reissu oli hänelle ensimmäisellä työmatkalla sitten koulun päättymisen, konepajalla kotimaassa koneiden kokoonpanotehtävissä olimme hänet aiemmin tavanneet, erittäin motivoitunut ja oppimishaluinen tuleva komennusnainen. Mielellämme toimimme hänelle mentoreina projektin edetessä ja uutta asiaa hänelle työssään ilmetessä. Hän toimi arki-iltaisin sekä viikonloppuisin mielellään meille autonkuljettajana

Lähistöllä sijaitsi runsaasti kulttuurikohteita, lähes käden ulottuvilla. Hyödynsimme tilanteen käyden Konjakin maakunnassa konjakin alkulähteillä, Bordeauxin viinialueilla maistajaisissa, suurin ja pieniin viinikellareihin tutustuen.

Sekä euroopan korkeimmilla hiekkadyyneillä Biskajanlahdella. Yli satametriä korkeat dyynit kasvavat vuosittain muuttaen samalla muotoaan Atlantilta puhaltavan merituulen ansioista. Rantojen tuntumassa sijaitsi saksalaisten aikoinaan rakentamia betonisia bunkkereita ja puolustuslaitteita maihinnousun torjuntaa varten toisessa maailmansodassa, osa jo hiekkaan hautautuneena lähes kokonaan.

Uimassa kävimme lähes joka ilta, erään uintireissun lopulla törmäsimme nakurantaan, ennen hotellille lähtöä ajoimme autolla nudistialueen ulkopuolella sen päästä päähän ja totesimme alueen noin parin kilometrin mittaiseksi. Päätimme lauantaina jalkautua nakurannalle.

Kuljettajamme sanoi, että passaa jalkautumisen. Sovittiin että hän jättää meidät pojat toiseen päätyyn rantaa ja käy soppailemassa sillä välin, kävelemme nakurannan hiljakseen lävitse ja hän noutaa meidät muutaman tunnin kuluttua kun soitamme hänelle.

Astelimme naturistien joukkoon riisuen vähäiset kesävaatteemme reppuihimme. Rasvasimme hyvin ihomme, aurinko porotti aika lämpimästi pilvettömältä taivaalta. Paljastuimme välittömästi amatööreiksi naturisteina. Kaikilla toisilla oli rajaton rusketus, meillä näkymä oli kuin vaaleat uimahousut olisi ollut kaikilla jalassa hieman kauempaa katsoen.

Kävelimme hissukseen rantaa lävitse, välillä ostimme olutta ja punaviiniä rantakioskeista pikkupurtavan painikkeeksi. Sitten tupsahti eteemme nuorehkoja naisia lentopalloa pelaamassa.

Ei siinä kauan kestänyt peliä katsella kun täytyi polskahtaa Atlantin valtamereen uiskentelemaan, niin lämpimästi aurinko porotti. Hyviä syöttötekniikoita, sekä hyökkäyksiä, torjuntoineen naisilla oli kosolti pelissään, hiekalle päätyneiden pallojen noukkimisista puhumattakaan. Olut ja nauttimamme viini, taisi hieman meihin vaikuttaa.

Muutaman päivän olivat ennen vaaleat kehon osamme hieman kosketusarkoja, nyt kovasti punoittaen, hieman kesivätkin myöhemmin. Kuljettajamme nouti meidät sovitusti, kysellen mitenkäs pojat viihtyivät rantakävelyllään, vastailimme että kulttuuria se on ruumiinkin kulttuuri.

Mukavasti meillä kaikilla rantavisiittimme sujui totesimme kuljettajallemme. Lähdimme hotellille kunnon suihkuun, edelleen lepäilemään tulevia haasteita varten.

Myöhemmin osuimme vielä vientiasentaja kuljettajamme kanssa samalle työmaalle toisen projektin yhteydessä Ranskassa. Hän oli siunatussa tilassa, keskittyen tulkkaus- ja työsuunnittelutehtäviin projektin aikana, muistikuviksi jäi että hän suunnitteli insinööriopintojen aloittamista.